window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '239313143246779', xfbml : true, version : 'v2.9' }); FB.AppEvents.logPageView(); }; (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); class="single single-post postid-692 single-format-standard m-has-header-bg wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2 vc_responsive">

Në datat 27-28 Qershor, 0ra 10:00-13:00,  jeni të ftuar të merrni pjesë në audicionin e përbashkët që do të zhvillohet për dy shfaqje:

Shfaqjen “Tre Dhëndurët” nga autori i njohur i komedive shqiptare Dionis Bubani  dhe “Mendohu Xhiakomino” nga nobelisti Luigi Pirandello.

Këto  vepra do të vihen në skenë për sezonin e dytë të vitit 2016 në Teatrin e Metropolit, përkatësisht me regji nga Sonila Kapidani dhe Milto Kutali, e para është komedi e shkëlqyer karakteresh e situatash e vendosur në një familje shqiptare gjatë përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, ndërsa e dyta një vepër që i përket verizmit italian ku sigurisht situatat dhe karakteret gati hyperealiste provokojnë më së shumti një realitet të jetuar.  Përthyerja e kësaj vepre me vlera universale në realitetin social aktual në Shqipëri përafron mjedise dhe situata prezente e që bëjnë pjesë të mendimit dhe përzgjedhjes filozofike edhe në vetë audiencën publike.

Audicioni do të zhvillohet për këto role:

Tre Dhëndurët

 • Mentari – në të 40-tat, avokat, babai i familjes.
 • Sanija – në të 35-tat, shtëpiake, e shoqja e Mentarit.
 • Flutura – në të 20-tat, e bija e Mentarit dhe Sanijes.
 • Dudumi – vëllai i Sanijes, Cifligar.
 • Xhevahiri – kushëri i largët i Mentarit, sekser.
 • Beniamini – dhëndri i parë, djalë i një ministri fashist.
 • Zenuni – dhëndri itretë , qeraxhi në shtëpinë e Mentarit.

“Mendohu Xhiakomino”

 • Xhiakomino Delizi – një i ri tek të 20-at, aktualisht punonjës banke.
 • At Landolina – Përfaqësues i Kishës, rreth 30-40 vjeç.
 • Rozaria – Motra e Xhiakominos, njëherazi edhe si nëna e tij, tek të 50-at.
 • Drejtori i Shkollës – Përfaqësues i autoritetit mësimor, rreth 35-45 vjeç.
 • Lilina –  16-19 vjeç, vajzë e një familje nga shtresa e ulët dhe shtëpiake.

Aktorët e interesuar për shfaqjet duhet të kontaktojnë në e-mail qendrakulturore@tirana.al në lidhje me udhëzimet mbi skenat që duhet të përgatisin si dhe të përgatisin një monolog komik që e kanë në repertor jo më tepër se 4 minuta.

 

Besojmë të kalojmë dy ditë të gjalla dhe me produktivitet së bashku dhe ju urojmë sukses!