window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '239313143246779', xfbml : true, version : 'v2.9' }); FB.AppEvents.logPageView(); }; (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); class="page page-id-42 page-parent page-template-default m-has-header-bg wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2 vc_responsive">
Qendra Kulturore Tirana shpall konkurs për studentet e kurseve të regjisë master, viti i parë dhe i dytë. Në kuadër të festivalit teatror METROFEST, Teatri i Metropolit fton studentet të paraqesin platforma regjisoriale për tre vepra shqiptare të arkivit; “I Biri i Begut”, “Armiq” dhe “Loja e Pasdites” . Paraqitja e platformave me shkrim dhe diskutimi me komisionin do të bëhet ditën e premte, 9 qershor, ora 11:00-16:00 tek salla Chehov e teatrit Metropol. Më poshtë janë kopjet elektronike të veprave.

Vini re: Vepra “Armiqte” paraqitet ne dy versione.

 

I Biri i Begut

Armiq v1

Armiq v2

Loja e Pasdites

THIRRJE PËR APLIKIM

Teatri i Metropolit bën thirrje të hapur për propozim projektesh, për realizimin e veprave teatrale në bashkëpunim si pjesë e sezonit artistik 2016.

 1. Do të merren parasysh vetëm propozimet për realizimin e premierave të reja, të padhëna në skena brenda territoreve shqipfolës.
 2. Teksti mund të jetë i ri ose vepër ekzistuese, e cila nuk është vënë në skenë në Tiranë në katër vitet e fundit.
 3. Vepra mund të jetë e çfarëdolloj zhanri; mund të aplikoni për kategoritë: teatër për të rritur (Publiku 15 +vjeç ), teatër për fëmijë (publiku 2- 10 vjeç).
 4. Aplikanti duhet t’i ketë të përcaktuara të drejtat e autorit dhe lejet e nevojshme për shfrytëzim.
 5. Vepra duhet t’i komunikojë publikut të gjerë, në përputhje me politikat gjithëpërfshirëse të institucionit.
 6. Nuk duhet të përmbajë material që nxit dhe justifikon diskriminimin, stereotipizimin, seksizmin apo dhunën ndaj entiteteve të ndryshme.
 7. Minimumi 50% i grupit realizues (regji, aktorë, skenografe, kostumografe, teknike, etj) duhet të merren me audicion të përbashkët me institucionin. Teksti duhet të jetë i formatuar sipas shembullit të ofruar nga institucioni

Mund të aplikojnë me propozime projektesh regjisore ose grup artistësh.

Kliko këtu për formative pres shembull
Kliko këtu për shembull aktor resume
Kliko këtu për shembull për regji


 • Regjisor me Projekt
 • Grup Artistësh
 • Teatri i Fëmijëve
 • Regjisori  me projekt duhet të paraqesë dosjen si me poshtë:

  1. Aplikimin e plotësuar
  2. CV-në ku specifikohen veprat e realizuara dhe dy referenca bashkëpunëtorësh
  3. Tekstin e veprës sipas formatit të kërkuar. Mosrespektimi i formatit sjell skualifikimin e menjëhershëm të dosjes.
  4. Teksti duhet t’i përmbahet pikave 1-7 në pjesën e parë të këtij dokumenti.
  5. Platformën regjisoriale, e cila duhet të përmbajë:
   • vizionin e regjisorit (konteksti artistik që zgjedh për realizimin e veprës, periudha kohore, hapësira, stili, koncepte të përgjithshme mbi skenografinë, kostumografinë, muzikën, etj)
   • demografinë që synon të adresojë shfaqja dhe si i flet asaj
   • shpjegimin se si kjo vepër përputhet me misionin artistik të Teatrit Metropol
   • Platforma nuk duhet të tejkalojë një faqe të shtypur me fontin verdana, 12.

  Përmbledhja

  • Aplikanti

   

  Përshkrimi i projektit

   

  Materialet shoqëruese

  • Klikoni këtu për të shkarkuat shembullin për fomatin e tekstit për veprën.
   

  Verifikimi

 • Grupi Artistik duhet të paraqesë dosjen si më poshtë:

  1. Aplikimi i grupit i plotësuar
  2. Portofol i punëve (të individëve, ose e grupit nëse ka)
  3. CV-ja individuale e secilit pjesëtar
  4. Letër motivimi
  5. Platforma regjisoriale

   

  Përmbledhja

  • Aplikanti

   

  Përshkrimi i projektit

   

  Materialet shoqëruese

  • Klikoni këtu për të shkarkuat shembullin për fomatin e tekstit për veprën.
   

  Verifikimi

 • Teatri i Metropolit bën thirrje të hapur për propozim projektesh, për realizimin e veprave teatrale për fëmijë në bashkëpunim si pjesë e sezonit artistik 2016.

  1. Do të merren parasysh vetëm propozimet për realizimin e premierave të reja, të padhëna në skena brenda territoreve shqipfolës.
  2. Teksti mund të jetë i ri ose vepër ekzistuese, e cila nuk është vënë në skenë në Tiranë në katër vitet e fundit.
  3. Aplikanti duhet t’i ketë të përcaktuara të drejtat e autorit dhe lejet e nevojshme për shfrytëzim
  4. Vepra duhet t’i komunikojë publikut të gjerë, në përputhje me politikat gjithëpërfshirëse të institucionit
   Nuk duhet të përmbajë material që nxit dhe justifikon diskriminimin, stereotipizimin, seksizmin apo dhunën ndaj entiteteve të ndryshme
  5. Vepra duhet të synojë formimin emocional dhe intelektual të fëmijëve
  6. Të ofrojë instrumente që ndihmojnë në identifikimin dhe procesimin e ndjenjave të tyre, të nxisë imagjinatën, të identifikojë dhe ofrojë zgjidhje problematikash që i përket këtyre grupmoshave, të nxisi vetëdijen e tyre si faktor të rëndësishëm në përfshirjen e tyre në jetën shoqërore
  7. Të specifikojë ndikimin që vepra mund të ketë në aspektin psikologjik të fëmijët
  8. Teksti duhet të jetë i formatuar sipas shembullit

   

  Përmbledhja

  • Aplikanti

   

  Përshkrimi i projektit

   

  Materialet shoqëruese

  • Klikoni këtu për të shkarkuat shembullin për fomatin e tekstit për veprën.
   

  Verifikimi